Contrexeville is een plaats boordevol architectuur, met charme en romantiek van de afgelopen eeuwen, op slechts 15 minuten rijden. Het is bekend van haar kuuroorden en thermaalbaden. Het natuurlijke water dat voortkomt uit de aarde wordt al vanaf de Romeinse tijd erkend door haar helende werking. 

Naast de thermen is er een groot Casino, midgetgolfbaan, park, diverse restaurantjes en een groot winkelcentrum. Ook is er een groot natuurlijk meer, gescheiden door een dam. In deze meren kan worden gevist naar o.a. Karper en Forel. Er kan volop gewandeld worden of gepicknickt in het gras. In één van deze meren is ook een openlucht zwembad gecreëerd, waar het heerlijk vertoeven is in de zomer. Ook kunnen er waterfietsen en bootjes worden gehuurd. Naast dit meer is een boomklimparcourt “Accrofolie” met tokkelbanen voor jong en oud, paintball en een escaperoom

Vittel: Op slechts 15 minuten rijden vind je het prachtige stadje Vittel. Vittel is net als Contrexeville bekend van haar bronnen en thermen, en natuurlijk van het alom bekende bronwater. In Vittel vind je nog prachtige panden die aan de glorie van de thermen herinneren. Vittel is verdeeld in 2 delen. Het oude stadje met de gezellige winkelstraat, restaurantjes, bioscoop en fontein en het grote Parc Thermal de Vittel. Dit parc beslaat 650 hectare en heeft een rijk natuurlijk erfgoed. Op zondag zijn hier vaak gezellige optredens, er is een restaurant, winkelgalerij, jeux de boulesbanen, alles in een heerlijke, mooie parkachtige omgeving. Ideaal ook voor een wandeling of picknick

Darney: Op slechts 10 minuten rijden van Bleurville vind je het kleine stadje Darney. Hier vind je in het centrum nog een echt kasteel, maar ook de snoepjesfabriek “Delivosges” met een prachtige winkel vol lekkernijen. In de snoepjesfabriek kun je van maandag t/m zaterdag elke middag terecht voor een demonstratie. Hier zie je nog hoe de echte bonbons des Vosges met de hand worden gemaakt. Wil je nog verder terug in de tijd? Dat kan! Er is een ‘doe’ museum “Centre de Animation de Prehistoire’. Hier zie je en leer je alles over de prehistorie in de Vogezen. Verder vind je in Darney ook verschillende restaurantjes en boulangeries.

Claudon - Pont Tatal: Op slechts enkele kilometers van Bleurville, ligt Claudon. Verscholen in het bos vind je de Pont Tatal. Een oude spoorbrug die voor het laatst in de jaren ’70 in werd gebruikt. De Pont Tatal is nu de thuisbasis van één van de drie bungeejumplocaties in Frankrijk met ‘watertouch’. Twee zondagen per maand is het mogelijk om vanaf 43 meter hoogte vanaf de brug te springen. Ondersteboven aan een elastiek in een 3,5 meter diepe waterbak. Twee zondagen per maand tussen april en oktober.  

Door 'Club Vosgien' zijn er in de omgeving diverse prachtige wandelroutes uitgezet. De routes leiden je naar bijzondere plekken, rotsen, watervallen, door bos en landerijen. Twee van deze routes starten in Bleurville. De wandelroutes worden duidelijk aangegeven met tekens en bordjes, maar er is ook een boekje met routes en omschrijvingen beschikbaar. Voor elk wat wils, van korte en makkelijke routes tot moeilijke en lange routes. Ontdek de Vogezen in al zijn schoonheid! Naast wandelroutes zijn er uiteraard ook routes voor mountainbikes aanwezig. Bij ons kan de fiets overdekt en achter slot worden gestald en is er water om de fiets mee schoon te spuiten. Ook motorrijders kunnen de motorfiets veilig en overdekt bij ons stallen.   

Bleurville: een kleine boerengemeenschap in de lage Vogezen. Met een prachtige kerk op het hoogste punt van het dorp en natuurlijk de Abbey - Saint Maur. De Saint Maur kent een lange geschiedenis en is gebouwd in het jaar 1000. De crypte is zeker bijzonder te noemen en in de zomer te bezichtigen. Het hele verhaal is te lezen (in het Nederlands) bij ons.
Een mooie wandeling door het glooiende landschap brengt je naar het 'grote kruis'. Vanaf hier is een adembenemend uitzicht over de lage Vogezen.
Verder kent het dorp nog verschillende natuurlijke waterbronnen. Sommige privé, maar vijf grote bronnen (waarvan 4 overdekt) die als wasplaatsen dienden voor het volk.